Op zoek naar eerste triomf: "Nu moet ik de volgende stap zetten, maar daarvoor moet alles in de juiste plooi vallen"

Redactie
| 7 reacties
Op zoek naar eerste triomf: "Nu moet ik de volgende stap zetten, maar daarvoor moet alles in de juiste plooi vallen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Tiesj Benoot en Lotto Soudal zijn de voorjaarsklassiekers nog niet geweest wat ze ervan verwacht hadden, behalve een mooie ereplaats voor Benoot in Kuurne-Brussel-Kuurne. Ondertussen blijft de Gentenaar op zoek naar zijn eerste profzege.

Twee jaar geleden kwam de nog steeds amper 23-jarige Benoot door de grote poort binnen met een 5e plek in de Ronde. "Een geschenk? Natuurlijk wel. Ik heb daarna ook niet onder de verwachtingen gepresteerd, vind ik", klinkt het in HLN. "Ik heb in die Ronde de perfecte wedstrijd gereden. Vijfde worden was precies wat je als jonge renner nodig hebt om snel een koers te winnen."

"Vijfde worden was precies wat je als jonge renner nodig hebt om snel een koers te winnen"

Maar uiteindelijk blijft Benoot nog steeds achter met lege handen. "Ik wist dat het zeker niet makkelijk zou zijn om dat te herhalen. Vorig jaar werd ik derde in de Omloop, zevende in Harelbeke, en viel ik in de Ronde. Dit jaar viel ik in de Omloop en werd ik vierde in Kuurne. Nu moet ik de volgende stap zetten, maar daarvoor moet alles in de juiste plooi vallen."

Nu ligt de focus op zondag en de week erna op Roubaix. "De Vlaamse koersen worden internationaal minder hoog aangeschreven dan Sanremo, maar de sfeer is duizend keer beter. Er staat veel meer volk langs de weg, ik ken de wegen als mijn broekzak. Het is anders. Ik rijd die koersen erg graag", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties