Van Avermaet vol vertrouwen naar de Ronde: "Nooit sterker geweest in de lente"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Van Avermaet vol vertrouwen naar de Ronde: "Nooit sterker geweest in de lente"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is één en al vertrouwen na zijn sterke voorjaar tot dusver. Maar met de Ronde van Vlaanderen van komende zondag in aantocht wil hij het absolute orgelpunt nog plaatsen.

"Mijn overwinning in Gent-Wevelgem van zondag was ongelofelijk", legt Van Avermaet uit. "Zoals ik toen al gezegd heb: ik kan niet meer wegsteken dat ik de favoriet ben voor de Ronde van Vlaanderen. Ik heb de best mogelijke seizoensstart gehad en het geeft me nog meer vertrouwen wetende dat de koers die mij het beste ligt, er nog aan moet komen."

Vorig jaar zette Van Avermaet ook alles op de Ronde, maar daarin kwam hij ten val en moest hij afgevoerd worden met een sleutelbeenbreuk. "Het wordt zondag een speciaal gevoel. Ik weet dat ik nog nooit sterker ben geweest in de lente en dit jaar passeert de koers mijn woonplaats."

"Dit jaar voel ik dat het aan mij is" - Greg Van Avermaet

Zondag wil de BMC-renner zijn droom waarmaken. "Ik zeg het elk jaar: ik ken de wegen hier zo goed, ik train elke dag op het parcours en dit jaar voel ik dat het aan mij is. Ik ga agressief koersen en ik heb 7 ploegmaats die mij aan de overwinning willen helpen. Ik kan me niet nog extra voorbereiden. Ik ben er klaar voor", is Van Avermaet ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties