Lefevere: "Niet Van Avermaet, maar Gilbert is man van het voorjaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 46 reacties
Lefevere: "Niet Van Avermaet, maar Gilbert is man van het voorjaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere is in de wolken met zijn grote transfer van 2017, Philippe Gilbert. Die won zowel de Ronde van Vlaanderen als de Amstel Gold Race.

Al was hij in het begin niet helemaal fan. "Ik heb Gilbert na Kuurne aangesproken op wat ik gezien had. Al lachend uiteraard, maar de boodschap is aangekomen", aldus Lefevere in Het Laatste Nieuws. Hij vond dat Gilbert teveel achteraan koerste.

"De Omloop en Kuurne waren zijn enige mindere wedstrijden van het voorjaar. Gilbert had toen nog niet veel gekoerst, hij had enkel de Ronde van Valencia in de benen en dat was te weinig in vergelijking met de concurrentie."

Philippe komt terug uit een put

Gilbert maakte het ruimschoots goed. "Voor mij is hij dé man van het voorjaar. Meer dan Van Avermaet. Natuurlijk is het knap wat die doet, maar op een manier heb je het bij hem zien aankomen. Van Avermaet zit al een paar jaar in stijgende lijn."

Gilbert niet. "Philippe komt terug uit een put. Hij heeft hard moeten vechten en weerbaarheid en sterkte getoond. Voor zo'n comeback heb ik respect", sloot Lefevere af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties