Plannetje van Lotto Soudal mislukt: "Een ongelijke strijd"

Redactie
| 5 reacties
Plannetje van Lotto Soudal mislukt: "Een ongelijke strijd"

Lotto Soudal kon geen top 10 rijden in de Waalse Pijl van woensdag. Kopman Tim Wellens werd 18e op de Muur van Hoei, terwijl Jelle Vanendert het één plekje beter deed dan de Truienaar.

Beide Lotto Soudal-renners waren niet opgewassen tegen Valverde en co op de Muur. "Ik eindig op 13 seconden. Dat is niet veel, maar tegelijk is het een groot verschil", doet Vanendert zijn verhaal in HLN. "We hadden een plan vooropgesteld, maar dat is niet echt uitgevoerd."

De ploeg van Marc Sergeant nam een voorbeeld aan BMC van afgelopen zondag. "We wilden al ver voor de Muur de koers hard maken en het peloton uitdunnen. Zoals BMC gedaan heeft in de Amstel: dat heeft toen veel jongens pijn gedaan. Jammer dat wij er niet in gelukt zijn."

24 tegen 3

"Maar ja, acht man van Movistar plus acht man van Quick-Step plus acht man van Orica, dat maakt 24. En dat tegen drie man van Lotto. Dat is een ongelijke strijd. Dan moeten meer ploegen willen meewerken. Zelf had ik nochtans goeie benen, zeker beter dan vorig jaar. Ik hoop zondag mee te doen voor een mooi resultaat", besluit Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties