Spannende dagen en weken voor Vanendert: "Ik hoop dat ze tenminste volhoudt tot zondagavond"

Redactie
| 1 reacties
Spannende dagen en weken voor Vanendert: "Ik hoop dat ze tenminste volhoudt tot zondagavond"

Voor Jelle Vanendert zijn het spannende dagen en weken. Vriendin Inn is hoogzwanger en zal vermoedelijk half mei bevallen van hun tweede kindje. Maar de Lotto Soudal-renner wil zich volledig focussen op Luik-Bastenaken-Luik.

En dus hoopt Goffin dat de komst van hun tweede kindje nog niet voor meteen is. "Ik hoop dat Inn het tenminste volhoudt tot zondagavond", lacht Vanendert. "Zaterdagavond moet ze me alleszins niet lastigvallen met de melding dat het kindje op komst is. Ik heb een half jaar lang getraind voor deze koers, dus de avond voordien wil ik me kunnen concentreren."

Focus 100%

Vanendert kampt toch met een dubbel gevoel. "Enerzijds wil ik weten dat thuis alles oké is, maar anderzijds wil ik zondag presteren en dan moet de focus 100 procent zijn", zegt de Limburger in HNB. "Gelukkig begrijpt Inn dat. Natuurlijk wil ik graag bij de bevalling zijn, maar niet als dat daags voor een belangrijke afspraak is."

"Ik heb de conditie die ik wens. Nu nog een gunstig koersversloop, want ik ben geen afwerker pur sang. Ik hoop zo laat mogelijk aan de bak te moeten. Tim (Wellens) en ikzelf moeten mee zijn als de beslissing valt. Met meerdere pionnen ben je altijd sterker dan alleen", besluit Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties