Belgische rondehoop met een doel: "Ik weeg nu 67. Dat zou 66 moeten zijn"

Redactie
| 9 reacties
Belgische rondehoop met een doel: "Ik weeg nu 67. Dat zou 66 moeten zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is nog steeds maar 21 jaar oud, maar toch staat hij bekend als één van de grootste wielertalenten van ons land. Ninovenaar Laurens De Plus wil ooit hoge toppen scheren in de koers.

Maar als de Quick-Step Floors-renner echt een topper wil worden, dan zal hij nog meer met eten en drinken moeten bezig zijn. "Ik moet strenger worden voor mezelf", bekent De Plus in HNB. "Als ik zie hoe iemand als Daniel Martin toeleeft naar een koers... Als ze hem vragen plat of bruis, kiest hij bij manier van spreken voor plat water omdat het beter is voor zijn maag."

Extreme levensstijl

"Hij eet áltijd vis of kip. Ik eet al graag eens een steak. Ik weeg nu 67. Dat zou 66 moeten zijn. Zo nauw steekt het. Een topklimmer heeft een extreme levensstijl. Er zijn niet veel mensen die dat aankunnen. Of ik het aankan? Ik ben nu pas 21, maar ik weet dat ik zo extreem zal moeten leven. Dat zit stevig in mijn hoofd."

En er komen nog andere dingen bij kijken indien De Plus nog wil groeien. "Zoals ik ook naar het buitenland zal moeten verhuizen als ik het echt wil maken. Mijn vriendin studeert hier nog twee jaar, dus nu is het nog moeilijk. En in 'Hotel Mama' heb ik het verre van slecht. Maar op termijn is het buitenland onvermijdelijk", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties