Jong talent Louis Vervaeke legt uit waarom hij dan toch paste voor de Ardennenklassiekers

Redactie
| 4 reacties
Jong talent Louis Vervaeke legt uit waarom hij dan toch paste voor de Ardennenklassiekers

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In principe was de jonge Louis Vervaeke voorzien om de klassiekers in de Ardennen te rijden. Maar de Ronsenaar paste dan toch voor het Ardennenluik. Zijn opgave in het Baskenland zit daar voor iets tussen.

"Ik had graag de Ardennen gereden, maar we hebben na mijn opgave in het Baskenland - de grootste ontgoocheling in mijn carrière - een korte pauze ingelast in mijn seizoen", legt de 23-jarige renner uit. "Ik was in januari nochtans heel goed begonnen."

Overtraind

Dat bleek duidelijk ook uit de trainingstesten. "Ook op testen scoorde ik toen heel goed: een 'twintig minuten'-test toonde dat mijn overslagpols nog nooit zo hoog was geweest. Alleen probeerde ik te veel om die cijfers nog meer de hoogte in te krijgen. Zo ben ik wat overtraind geraakt", aldus Vervaeke.

De Lotto Soudal-renner wil blijven focussen op het kleinere rondewerk. Mijn doelen blijven hetzelfde: in eerste instantie een vaste waarde worden in de top tien van het kortere rondewerk. Eens ik dat consequent kan doen, kan ik focussen op de grote rondes", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties