Wie kan er iets doen aan Valverde? En wat kunnen de Belgen Teuns en Wellens?

Redactie
| 0 reacties
Wie kan er iets doen aan Valverde? En wat kunnen de Belgen Teuns en Wellens?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt de laatste klassieker van het voorjaar gereden met Luik-Bastenaken-Luik. Vorig jaar won Wout Poels in heroïsche omstandigheden, maar de Nederlander van Team Sky is er dit jaar niet bij. De favorieten op een rijtje.

Na zijn goede prestaties van de laatste weken én zijn vierde opeenvolgende zege in de Waalse Pijl, is Alejandro Valverde (Movistar) torenhoog favoriet om La Doyenne te winnen. Maar het laatste Monument van het voorjaar is een rasechte afvallingskoers. De concurrentie is dan ook groot.

Dan Martin (Quick-Step Floors) won net als de Spanjaard al eens in Luik en bewees afgelopen woensdag dat de vorm meer dan goed zit. Ook hij is dus een grote kanshebber, net als Michal Kwiatkowski (Team Sky). De Pool won dit jaar al Milaan-Sanremo en de Strade Bianche en paste voor het Vlaamse voorjaar om in de Ardennen top te zijn.

Bovendien heeft Team Sky met Sergio Henao nog een ijzer in het vuur. Verder was ook Michael Albasini (Orica-Scott) altijd goed in Luik-Bastenaken-Luik. En langs de Franse kant moet het gevaar van Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) en Warren Barguil (Team Sunweb) komen.

De Belgen in Luik

België is eigenlijk onthoofd door de afwezigheid van Philippe Gilbert in zijn droomkoers. En ook Ben Hermans moest in staat zijn om een goed resultaat te rijden. Zij zijn er dus niet bij, dus voor de Belgen lijkt het moeilijk te worden om een nieuwe klassieker aan het lijstje toe te voegen.

Greg Van Avermaet (BMC) heeft er al een schitterend voorjaar opzitten, maar dit zou wel eens de koers te veel kunnen zijn. Al is de olympische kampioen wel al eens in de top 10 geëindigd. Voor de WorldTour-punten is het hem naar eigen zeggen niet te doen, wel om te bekijken wat er in de toekomst mogelijk is in Luik.

Ook voor Tim Wellens is Luik zijn droomkoers. De Limburger van Lotto Soudal wil zondag schitteren, al was zijn 18e plek op de Muur van Hoei toch een ontgoocheling. Wie woensdag wél goed was in de Waalse Pijl, was de jonge Dylan Teuns (BMC). Kan hij opnieuw verrassen?

De favorieten

**** Valverde
*** Martin en Kwiatkowski
** Bardet, Henao en Barguil
* Van Avermaet, Albasini, Gasparotto en Majka

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties