Afgrijselijk! Profrenner afgetuigd op training met baseballbat

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 66 reacties
Afgrijselijk! Profrenner afgetuigd op training met baseballbat
Foto: © photonews

De gevaren van het wielrennen worden steeds duidelijker. Zaterdag kregen we het dodelijke ongeval van Michele Scarponi. Vanmorgen werd Yoann Offredo van Wanty-Groupe Gobert in elkaar geslagen op training.

"Ik begon met fietsen op mijn twaalfde, met alle roekeloosheid die ermee gepaard gaat", opent Offredo op Facebook. "Ik wist niet dat ik er mijn beroep van zou maken, ik wist ook niet dat ik zoveel magische mensen zou tegenkomen, vanwaar er sommigen ons te vroeg verlieten."

"Ik wist ook niet dat mijn job zo gevaarlijk zou zijn, dat ik mijn leven op het spel zou zetten." Daarna komt het ontnuchterende verhaal van deze ochtend. "Vandaag werd ik het slachtoffer van een aanval, terwijl ik met twee vrienden aan het trainen was."

Ik ben niet kwaad, gewoon droevig dat ik niet zou willen dat mijn kinderen de sport waar ik van hou, later gaan uitoefenen

"Ik werd bewerkt met een cuttermes en een basballknuppel. Ik brak mijn neus, mijn rib zit niet meer op de juiste plaats en ik heb kneuzingen over mijn hele lijf. Maar naast de fysieke pijn, ben ik vooral geshockeerd."

"Ik ben niet kwaad, gewoon droevig dat ik niet zou willen dat mijn kinderen de sport waar ik van hou, later gaan uitoefenen. Het is gewoonweg te gevaarlijk. Je vertrekt op training s' ochtends, zonder te weten of je wel thuiskomt."

Het verhaal van Offredo op Facebook

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties