Opvallend: Johan Vansummeren heeft nieuwe job en uitdaging beet

Redactie
| 28 reacties
Opvallend: Johan Vansummeren heeft nieuwe job en uitdaging beet

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ex-wielrenner Johan Vansummeren heeft een nieuwe uitdaging beet. De voormalige winnaar van Parijs-Roubaix, al even gestopt door hartproblemen, gaat aan de slag als adviseur voor Synergy Baku.

Synergy Baku is een continentale ploeg uit Azerbeidzjan. Vansummeren zal er een job beoefenen als raadgever van de formatie. Vansummeren wilde na zijn gedwongen afscheid als profcoureur graag aan de slag blijven in de wielersport.

Enkele weken geleden was hij nog aan de slag als raadgever voor zijn ex-ploeg AG2R-La Mondiale in Dwars door Vlaanderen en de E3 Prijs. Maar nu heeft de Limburger dus een vaste job beet. Begin mei zal hij voor de ploeg werken als de Ronde van Azerbeidzjan gereden wordt."Ik ben enorm dankbaar voor deze kans", aldus Vansummeren bij Sporza.

'Op de wielerkaart'

"Bij de eerste gesprekken voelde ik al dat de wielerbond van Azerbeidzjan wil groeien en het land op de wielerkaart wil zetten. Ik wil mijn kennis overbrengen op de renners van de ploeg en ik wil hen helpen hun mooiste dromen waar te maken. Ik ben erg blij dat ik nu aan mijn tweede carrière in het wielrennen kan beginnen. Hopelijk kunnen we mooie dingen bereiken", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties