Lof voor Van Avermaet en co: "Zonder rekenmachine, de voet vol op het gaspedaal"

Redactie
| 0 reacties
Lof voor Van Avermaet en co: "Zonder rekenmachine, de voet vol op het gaspedaal"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Niet alleen door de vele Belgische overwinningen, maar ook door de aanvallende koerstactiek die gehanteerd werd.

Daar was Belgisch bondscoach Kevin De Weert het meest van onder de indruk. "De manier waarop er werd gekoerst, vooral dan in de Vlaamse klassiekers.", opent hij in HLN. "Offensief, van héél ver al. Met allemaal jongens die samen wilden doorrijden, geen seconde treuzelden. Zonder rekenmachine, de voet vol op het gaspedaal. Wie zou winnen, dat zagen ze wel aan de finish."

"De uitslagen tonen aan dat zo'n tactiek zeker kans op slagen heeft"

Een genot voor menig wielerliefhebber. "Superleuk om naar te kijken. De uitslagen tonen aan dat zo'n tactiek zeker kans op slagen heeft, ook al was het in de Waalse Pijl en LBL een beetje minder. Het heeft ook aanvallend ingestelde jongens als Van Avermaet, Gilbert, Lampaert en Naesen gediend en geleid tot een schitterend Belgisch voorjaar."

Ook Johan Museeuw treedt de Belgische bondscoach bij. "Het is een supermooi voorjaar geweest, en niet alleen voor de Belgen. Er zijn ook nieuwe namen naar voor gekomen, van jongeren die nog tijd nodig hebben, maar die zeker gaan doorstoten naar de top. Ik denk aan Tim Wellens. Laat hem nog 2 jaar groeien en hij doet in Luik mee voor de zege", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties