WK-parcours als een klassieker? Vergeet het, Noren trekken Kristoff voor, Van Avermaet teleurgesteld

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
WK-parcours als een klassieker? Vergeet het, Noren trekken Kristoff voor, Van Avermaet teleurgesteld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK-parcours in Bergen, Noorwegen, werd afgeschilderd als een halve klassieker. Tot Oliver Naesen het ging verkennen. Het lijkt helemaal toegespitst op Kristoff.

We kunnen ons inbeelden dat Van Avermaet met spanning op het sms'je van trainingsmakker Oliver Naesen zat te wachten. Naesen was immers met een Belgische delegatie naar Noorwegen getrokken om een eerste verkenning te maken.

“Hij stuurde dat het toch niet zo zwaar is. Niet dat het echt een grote verrassing is”, aldus Van Avermaet in Het Nieuwsblad. “Er was eerst gezegd dat het qua lastigheidsgraad iets tussen Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race zou zijn."

Niet té lastig zodat Kristoff mee kan, maar lastig genoeg zodat supersprinters de benen afgesneden worden

Dat klopt dus niet. "Maar ik had zelf al eens wat opzoekwerk gedaan en vastgesteld dat het qua hoogtemeters en hellingen best meeviel. Er zit een klim in van dik een kilometer, maar die is een beetje zoals de Tiegemberg. Ja, ik ben toch wel een beetje teleurgesteld omdat het allemaal niet superlastig is.”

Het lijkt op maat van één man, de Noor Alexander Kristoff. "In zulke landen houden ze altijd rekening met welke landgenoot in vorm is. Die hebben dat patriottisme. Ze zullen het niet te lastig maken, zodat Kristoff altijd nog mee kan, maar wel net lastig genoeg om de supersprinters als Cavendish en Kittel de benen af te snijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties