Opvallend advies voor Froome en co: "Je kan de Tour winnen door enkel te trainen"

Redactie
| 2 reacties
Opvallend advies voor Froome en co: "Je kan de Tour winnen door enkel te trainen"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome is deze week aan de slag in de Ronde van Romandië, maar de kopman van Team Sky heeft dit seizoen nog maar weinig wedstrijdkilometers in de benen. Maar volgens Marc Lamberts zijn wedstrijden zelfs niet nodig om de Tour te winnen.

Lamberts is naast coach van Jurgen Van den Broeck ook trainer bij de Nederlandse formatie LottoNL-Jumbo. Hij stelt dat wedstrijden niet bepaald noodzakelijk zijn om een Grote Ronde te winnen. "Hoeveel koersdagen je in de benen moet hebben om een grote ronde te rijden, hangt af van renner tot renner", aldus Lamberts.

Geheim in voorbereiding

"Maar wetenschappelijk gezien kan je een topresultaat rijden in een Grote Ronde, en zelfs winnen, zonder vooraf ook maar één koers te hebben gereden", vervolgt Lamberts in HLN. "Het geheim zit in de voorbereiding. We kennen het vermogen dat je moet kunnen duwen om mee te doen in de bergritten en we kennen perfect het profiel van de ritten."

En dus is het zaak van een goed trainingsschema op te stellen. "Op basis van de lengte van de etappes, het aantal beklimmingen, de lengte van de col en de klimpercentages kunnen wij de meest geschikte trainingsschema's uitschrijven. Als je die goed uitvoert, ben je klaar", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties