Goed en slecht nieuws voor Sep Vanmarcke, die vorig weekend maar liefst 4(!) kilo verloor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Goed en slecht nieuws voor Sep Vanmarcke, die vorig weekend maar liefst 4(!) kilo verloor

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke heeft door pech en tegenslag er een heel ongelukkig voorjaar opzitten. Maar door een nieuw virus waardoor hij geteisterd wordt, zal de West-Vlaming zijn comeback nog even moeten uitstellen.

Sinds Dwars door Vlaanderen kampt Vanmarcke al met maagproblemen. "De maagproblemen bleven aanwezig, ondanks de behandelingen en medicatie daartegen", doet Vanmarcke zijn verhaal. "Afgelopen weekend bereikte ik mijn dieptepunt met nog een virus erbij, en verloor ik 4 kilogram."

Al is er nu ook wel goed nieuws omtrent die maagproblemen. "Na verschillende onderzoeken, waaronder een gastroscopie en echografie, werd de oorzaak eindelijk gevonden: 'Helicobacter pylori', een bacterie, had al die tijd overleefd en mij steeds zwakker gemaakt. Met de juiste medicatie kan ik eindelijk herstellen en terug opbouwen richting het tweede deel van het seizoen."

"Met de juiste medicatie kan ik eindelijk herstellen en terug opbouwen richting het tweede deel van het seizoen"

Maar zo zal Vanmarcke niet aan de start staan van 'Tom says Thanks' en in Frankfurt. "Eerst nog enkele dagen verplichte rust en de medicatie zijn werk laten doen, daarna eindelijk weer de fiets op", vervolgt de renner van Cannondale-Drapac.

"Daardoor moet ik spijtig genoeg verstek geven voor 'Tom says Thanks' en Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. De Ronde van Noorwegen wordt de eerste wedstrijd waar ik hervat. Nu wordt het vooral werken om de conditie, die veel achteruitgang boekte na alle miserie, terug te verbeteren!"

xx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties