Belgische pechvogel van het voorjaar: "Kon amper een uur aan 25 km/u fietsen"

Redactie
| 3 reacties
Belgische pechvogel van het voorjaar: "Kon amper een uur aan 25 km/u fietsen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als er één landgenoot met de nominatie voor pechvogel van het voorjaar aan de haal mag, dan is het wel Sep Vanmarcke. De West-Vlaming, bezig aan zijn eerste jaar bij Cannondale-Drapac, kende heel wat tegenslag.

Valpartijen en dan ook nog eens een bacterie in zijn lichaam. Het zat Vanmarcke niet mee. "Na de Ronde heb ik tien dagen niet kunnen trainen door mijn gebroken pink. Daarna ben ik weer begonnen en ging het goed", aldus Vanmarcke. "Tot ik aan de intensieve trainingen begon. Hoe dieper ik ging, hoe slechter ik werd. Eten of drinken kon ik niet binnen houden en ik verzwakte sterk."

"Ik kon amper een uur aan 25 km/u fietsen. Ik kon niets meer", vervolgt onze landgenoot, die wel met een bacterie in zijn lichaam te maken kreeg. Dat vertelde hij gisteren op zijn Facebookpagina. "Na Harelbeke hebben we al een bloedonderzoek laten doen, maar werd er niets gevonden."

Dubbele antibiotica

"Na de Ronde hebben we een gastroscopie en een onderzoek van de stoelgang gedaan en dat laatste bracht de boosdoener aan het licht. Ik moet nu dubbele antibiotica nemen en dan kan ik weer rustig beginnen opbouwen. Hopelijk zonder vreemd beestje in mijn lijf", zegt hij in HNB.

Nu mikt Vanmarcke helemaal op het najaar. Voor de Tour zal hij passen. "Ik kan daar niets meer gaan doen. Dat is een koers voor klimmers en spurters en ik ben dat niet. De afgelopen jaren draaide het voor mij telkens uit op een ontgoocheling. Ik wil me nu richten op hetgeen me wel ligt", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties