Twee Belgen moeten Steven Kruijswijk helpen om zijn roze droom te verwezenlijken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Twee Belgen moeten Steven Kruijswijk helpen om zijn roze droom te verwezenlijken

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zag er vorig jaar lang erg goed uit voor de Nederlander Steven Kruijswijk in de Giro d'Italia, maar uiteindelijk gooide een knullige valpartij roet in het eten. Dit jaar wil de renner van LottoNL-Jumbo mét twee Belgen in de ploeg opnieuw uitblinken.

Victor Campenaerts en Jurgen Van den Broeck moeten de Nederlander helpen om binnen enkele weken op het hoogste schavotje van het Giro-podium te staan. In totaal brengt LottoNL-Jumbo 6 Nederlanders, 2 Belgen en 1 Italiaan aan de 100e editie van de Ronde van Italië.

Kruijswijk zelf is ambitieus en mikt vol op het podium in de Giro. "Uiteindelijk viel ik vorig jaar twee dagen voor het einde van de wedstrijd", aldus Kruijswijk bij zijn team. "Daar verloor ik het hoogst haalbare: de roze trui. Na die Giro heb ik de knop omgedraaid. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer."

"Het grootste doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk"

"We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het grootste doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk", klinkt het strijdvaardig.

De selectie van LottoNL-Jumbo voor de Giro: Steven Kruijswijk, Stef Clement, Twan Castelijns, Jos van Emden, Bram Tankink, Martijn Keizer, Victor Campenaerts, Enrico Battaglin en Jurgen Van den Broeck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties