Dé oplossing voor wansmakelijk Giro-klassement? "Renners met gezond verstand gaan daar niet voor"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dé oplossing voor wansmakelijk Giro-klassement? "Renners met gezond verstand gaan daar niet voor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het klassement dat in de nakende Giro d'Italia de snelste daler zal belonen met een geldprijs, krijgt overal kritiek. Commentator Renaat Schotte blijft kalm.

"Ik begrijp uiteraard de commotie", zegt hij op Radio 1. "Het lijkt een onzinnig klassement en het is misschien ook een onzinnig klassement. Maar je moet het ook niet overdrijven, want het is ook een publiciteitsstunt."

Nochtans hangt er een geldprijs aan vast. "5.000 euro voor de eindwinnaar van dat klassement, dat is een mooie som. Maar ik denk dat renners met gezond verstand daar nooit zullen voor gaan. Het is een bandenfabrikant die het klassement sponsort, we hoeven het dus niet ver te zoeken."

Daaltijdrit vanaf de Poggio

Hij ziet wel een opmerkelijke link met het verleden. "Maar vreemd genoeg past het ook een beetje in de excentrieke traditie van het verleden die de Giro bij momenten gehad heeft. Ik denk dan aan de legendarische Giro-organisator Vincenzo Torriani, die een daaltijdrit organiseerde van de top van de Poggio naar Sanremo."

Écht mikken op het klassement, lijkt ook moeilijk. "Als de renners slim zijn, dan zullen ze daar zeker geen extra risico’s voor nemen. Ik denk dat het een klassement is waar je eigenlijk niet kan voor gaan. Als ploegleider zou ik ook geen enkele renner aanraden om te mikken op dat klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties