Giro-organisatie zal betreurde Scarponi op gepaste wijze herdenken met dit mooie gebaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Giro-organisatie zal betreurde Scarponi op gepaste wijze herdenken met dit mooie gebaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Astana-renner Michele Scarponi overleed 11 dagen geleden na een aanrijding tijdens een trainingstochtje. Niet alleen zijn team, maar ook de organisatie van de Giro zal de betreurde renner op gepaste wijze herdenken.

Ook Astana eert de overleden Scarponi door uit respect met 8 in plaats van 9 renners te starten in de Ronde van Italië, die vrijdag van start gaat. Maar de organisatie van de Giro heeft bekendgemaakt dat er nog enkele dingen zullen gebeuren om de betreurde renner te herdenken.

Voor de start van vrijdag zal er een minuut stilte plaatsvinden ter ere van Scarponi. De Italiaan was in principe aangeduid als kopman voor de Giro, na het wegvallen van Fabio Aru door een blessure.

Mortirolo

Maar er is nog meer. De beklimming van de lastige Mortirolo zal de 'Scarponi-beklimming' worden. Scarponi pakte in 2010, na een tocht over over onder meer de Mortirolo, zijn laatste ritwinst in de Giro d'Italia. De renner die eerste bovenkomt op de Mortirolo, zal ook dubbele punten krijgen en op 28 mei mee het podium op mogen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties