Nog steeds hevig protest na absurd idee Giro-organisatie: "Er zullen altijd zotten zijn die er aan meedoen"

Redactie
| 4 reacties
Nog steeds hevig protest na absurd idee Giro-organisatie: "Er zullen altijd zotten zijn die er aan meedoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Italië wil in de 100e editie uitpakken met een prijs voor beste daler. Maar dat is bij heel wat prominente namen uit de wielersport niet in goede aarde gevallen. Ook Marc Sergeant en Frederik Willems van Lotto Soudal zijn er niet over te spreken.

"Dit is dramatisch. Ik hoop echt dat de UCI dit nog kan tegenhouden", doet Sergeant zijn verhaal. "En het erge is dat als dit doorgaat, er altijd zotten zijn die er zullen aan meedoen. Maar wat gaan ze doen als er een renner over de reling vliegt en voor altijd verlamd is? Of nog erger, als één van die gekken een renner die er niet aan wil meedoen, ten val brengt?"

"Wij gaan onze renners aanmanen er zeker niet aan mee te doen"

De Lotto Soudal-ploegmanager heeft dus een duidelijke boodschap voor zijn renners. "Wij gaan onze renners aanmanen er zeker niet aan mee te doen", klinkt het in HNB. Ook ploegleider Frederik Willems is ontstemd door de nieuwe prijs. Al verwacht hij dat de renners geen idiote dingen zullen doen. "De renners komen steeds meer op voor hun eigen veiligheid."

"Er zal niemand opstaan met de gedachte 'vandaag ga ik eens het snelst naar beneden rijden'. Zelfs de kleine Italiaanse ploegen zullen eerder proberen om zich te tonen door aan te vallen bergop, dan als een gek naar beneden te zoeven. De winnaars van die premie zullen eerder toevallig de snelsten zijn", besluit Willems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties