Ambitieuze Sergeant blikt vooruit op de Giro en haalt loftrompet boven: "Het is echt een fenomeen"

Redactie
| 2 reacties
Ambitieuze Sergeant blikt vooruit op de Giro en haalt loftrompet boven: "Het is echt een fenomeen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft in de Ronde van Italië iets goed te maken na een toch wel tegenvallend voorjaar zonder echte uitschieters. In de Giro gaat de ploeg van Marc Sergeant vol voor een (of meerdere) ritzeges.

"Vorig jaar hebben we inderdaad uitstekend gepresteerd", opent Sergeant bij Sporza. "De Giro was toen een van de hoogtepunten van het jaar. Ook dit jaar is Greipel erbij en mikken we dus opnieuw op een ritzege. Te ambitieus wil ik niet worden. Dat is altijd gevaarlijk."

Sergeant hoopt dat zijn ploeg aanvallend uit de hoek zal komen. "Naast ritwinst willen we ook attractief koersen in Italië. De Giro leent zich daar ook toe. Jongens als Wellens, Bak, Hansen en De Clercq wonnen hier eerder ritten. Dat toont dat ontsnappingen wel degelijk een slaagkans hebben."

"Naast ritwinst willen we ook attractief koersen in Italië"

Tenslotte zal Adam Hansen aan zijn 17e Grote Ronde op rij beginnen. "Het is echt een fenomeen", lacht Sergeant. "Maar hij moet zich voor elke Grote Ronde wel bewijzen. Enkele jaren geleden, toen hij zijn record bijna te pakken had (bij zijn 13e Grote Ronde op rij, nvdr) nam ik hem er sowieso bij."

"Maar nu moet hij bewijzen dat hij goed is. En dat is hij. Hansen is een beresterke renner. Hij kan uren op kop van een peloton rijden. Altijd handig", besluit Sergeant vol lof over de Australiër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties