Marc Sergeant over matige resultaten in voorjaar: "Dan ben je al snel een verliezer"

Redactie
| 3 reacties
Marc Sergeant over matige resultaten in voorjaar: "Dan ben je al snel een verliezer"
Foto: © Photonews

Lotto Soudal stond met hoge verwachtingen aan het voorjaar, maar de afgelopen maanden waren eerder een tegenvaller. Marc Sergeant probeert een oorzaak te vinden voor de mindere resultaten.

"We konden inderdaad niet tevreden zijn over een groot deel van het voorjaar", opent Sergeant. "We kenden een goede periode tot Parijs-Nice. Op dat moment hadden we al zeven zeges en was er niets aan de hand. Maar vanaf Milaan-Sanremo was het minder en dat trok zich door in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. En in die wedstrijden word je als Belgisch team nu eenmaal afgerekend."

"Pech speelde mee, maar een aantal jongens waren ook te vroeg te goed"

Zeker omdat Quick-Step wel een erg sterk voorjaar achter de rug heeft. "Wanneer het andere Belgische team dan uitstekend presteert, ben je al snel een verliezer. Terwijl andere grote ploegen misschien nog slechter presteerden. De oorzaken voor dat minder presteren zijn divers. Pech speelde mee, maar een aantal jongens waren ook te vroeg te goed."

Over het Ardennenluik was de teammanager van Lotto Soudal meer tevreden. "In de Waalse klassiekers vond ik ons beter. De renners die er moesten staan, stonden er. Alleen zijn dit zo'n specifieke koersen. Tim Wellens wist dat hij van ver moest gaan, deed dit ook, maar het lukte niet. Dan valt je weinig te verwijten", aldus Sergeant bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties