Mollema is ondanks 'vraag' van Contador toch in de Giro en ziet naast Quintana nog één grote favoriet: "Maak dat maar eens goed"

Redactie
| 0 reacties
Mollema is ondanks 'vraag' van Contador toch in de Giro en ziet naast Quintana nog één grote favoriet: "Maak dat maar eens goed"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bauke Mollema was in de Tour de France van vorig jaar lang op weg naar een podium, maar strandde uiteindelijk op een 11e plek. In de Giro d'Italia gaat hij opnieuw vol voor het podium.

Na de Tour van vorig jaar, waarin de derde week een teleurstelling was voor Mollema, wil de Nederlander opnieuw meedoen voor de prijzen. "Dat podium moet maar een keer gebeuren", opent hij. "Ik was er vorig jaar in de Tour heel lang dichtbij. Je weet nooit waar de grenzen van je lichaam liggen, maar ik ben de afgelopen jaren lichamelijk sterker geworden."

Mollema mikt op de Giro, zijn ploegmaat Contador op de Tour. "Alberto Contador had liever gehad dat ik geen Giro had gereden om superfris te zijn om hem te helpen in de Tour. Maar de ploeg zei dat het voor mijn ontwikkeling goed is om zelf een grote ronde te rijden voor het klassement", aldus Mollema in HLN.

"Quintana is topfavoriet, omdat hij er het heel jaar bovenuit steekt"

Wie ziet de renner van Trek-Segafredo als grote favoriet? "Quintana is topfavoriet, omdat hij er het heel jaar bovenuit steekt. Maar voor mij is Dumoulin ook een topfavoriet. In die twee tijdritten, bij elkaar 70 kilometer en redelijk vlak, gaat hij vijf of zes minuten pakken op sommige renners. Maak dat maar eens goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties