Lotto Soudal-ploegleider hard voor zijn renners: "Ze hadden er gewoon de ballen niet voor"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-ploegleider hard voor zijn renners: "Ze hadden er gewoon de ballen niet voor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een unieke kans voor Lotto Soudal in de eerste rit van de Ronde van Italië. Met André Greipel had het één van de topfavorieten voor ritwinst (en de roze trui). Maar 'de Gorilla' werd uiteindelijk derde.

Lotto Soudal-ploegleider Bart Leysen was duidelijk. "We hebben gefaald", opent hij. "Veel renners waren niet op de afspraak. Iedereen was goed gebrieft. Bij die ene bocht, op drie en een halve kilometer voor de streep, moest iedereen vooraan zijn. Dat was niet het geval. Dat komt omdat ze er gewoon de ballen niet voor hadden. Dat is wat ik vanavond aan tafel ga zeggen."

Een gemiste kans voor de Belgische formatie, want ook het voorjaar was niet bepaald om over naar huis te schrijven. "Het moét nu gebeuren. Dat wil ik de renners ook een keer horen zeggen", klinkt het in HLN. "Ik kan De Clercq niet veel verwijten, die hebben we opgesoupeerd tot op de draad. Maar we hebben nog mannen in de ploeg, hé."

"Hier moet over gepraat worden. Ik heb André van ver gezien en die was erg ontgoocheld. Dat moet opgelost worden. Iedereen moet strakker in de pas lopen. En zondag proberen we opnieuw. Derde is niet slecht. Maar we zijn hier met André om te winnen. Dan moet het volgende keer maar op leven en dood", is Leysen strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties