Naast een ritzege veroveren stelt Jasper Stuyven nog een mogelijk doel voor de Giro

Redactie
| 0 reacties
Naast een ritzege veroveren stelt Jasper Stuyven nog een mogelijk doel voor de Giro

De eerste Belg in de eerste etappe van de jubileumeditie van de Giro d'Italia was Jasper Stuyven op een 7e plek. De Leuvenaar van Trek-Segafredo was achteraf toch een beetje ontgoocheld.

"In de slotkilometer zat ik in vijfde positie. Ik kwam te snel in de wind terecht", doet Stuyven zijn verhaal na de eerste rit. Bij Trek-Segafredo kunnen ze met Nizzolo wel nog een pion uitspelen in de sprints. De Italiaan werd vierde. "Giacomo is na zijn knieblessure nog niet in topconditie, ik wel. In de finale zullen we onderling uitmaken wie er sprint."

Het doel van Stuyven in deze Giro is een ritzege veroveren. Maar er spookt nog iets door zijn hoofd. "Ik heb al gedacht aan de puntentrui", geeft Stuyven toe in HNB. De voorbije twee jaar ging - u kan het al raden - zijn ploegmaat Nizzolo met dat klassement aan de haal.

"Ik ben ook niet de enige niet-topsprinter die ermee in zijn hoofd zit"

"Hij heeft er toen wel heel veel energie ingestoken. Ik ga dat niet doen, want dan kom ik energie tekort voor de ritzege. Ik ben ook niet de enige niet-topsprinter die ermee in zijn hoofd zit. Ook Nathan Haas gaat ervoor, en hij klimt beter dan ik", bekent de Vlaams-Brabander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties