Ook de cijfers bewijzen het: André Greipel is een 'must have' in elke Grote Ronde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ook de cijfers bewijzen het: André Greipel is een 'must have' in elke Grote Ronde

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel bezorgde Lotto Soudal een eerste ritzege in de jubileumeditie van de 100e Ronde van Italië. En dat Greipel een patent heeft op ritzeges in Grote Rondes, is ondertussen meer dan duidelijk.

Dankzij zijn ritzege van zaterdag in de Giro heeft Greipel al in elke Grote Ronde waaraan hij sinds 2008 deelnam, een rit gewonnen. Indrukwekkende cijfers dus, want Greipel combineert vaak de Giro (die hij zelden helemaal uitrijdt) met de Tour de France.

Enkel in zijn eerste twee Grote Rondes - De Vuelta van 2006 en 2007 - kon de toen nog erg jonge Duitser geen ritzege veroveren. Eind mei 2008 beet hij de spits af met een ritzege in de Ronde van Italië. In 2009 was het de laatste keer dat de Gorilla aan de start stond van de Vuelta en toen was hij prompt goed voor vier overwinningen.

André Greipel in zijn roze trui

De rest van het verhaal is gekend. In elke Grote Ronde pakte Greipel daarna minstens één ritzege. Enkel vorig jaar moest de Lotto Soudal-sprinter érg lang wachten in de Tour de France. Toen won hij slechts één rit, de afsluitende rit op de Champs Elysées.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties