De Buyst gebombardeerd tot lead-out voor Greipel, mét succes: "Beter kan niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Buyst gebombardeerd tot lead-out voor Greipel, mét succes: "Beter kan niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper De Buyst was zaterdag erg belangrijk voor de zege van André Greipel in de Giro. De jonge Belg lijkt zijn draai eindelijk te vinden in het peloton.

Hij piloteerde Greipel naar de zege. "Toen ik naar hier vertrok, was het een vraagteken waar ik in de sprinttrein zou zitten", aldus De Buyst in Het Laatste Nieuws. Hij werd de laatste man voor de Gorilla. "Het is leuk, in het verleden heb ik dat al een paar keer gedaan."

"De eerste dag (vrijdag), liep het niet volgens plan, maar we waren wel met twee vooraan, Greipel en ik. En zaterdag won hij én pakte de roze trui. Beter kan niet", ging een gelukkige De Buyst verder.

Die stuurmanskunst komt van de piste

Zijn overstap van de piste was niet makkelijk, maar nu staat hij er. "Vroeger moest ik altijd combineren en compromissen zoeken. Nu kan ik mij op één ding concentreren. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt wielrenner ben."

Zijn pisteverleden helpt hem in de woelige massasprints. "Ik heb genoeg stuurmanskunst om te doen wat ik hier doe. Heel veel komt van de piste. Ik ben het gewoon om op een kleine oppervlakte tussen heel veel renners te zitten, zonder remmen. Dat is feeling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties