Gaviria in de wolken: "Ik dacht nochtans dat ik de benen niet had"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Gaviria in de wolken: "Ik dacht nochtans dat ik de benen niet had"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Fernando Gaviria kan de Giro nu al niet meer stuk. De Colombiaan van Quick-Step knalde in een perfect georkestreerde waaierrit naar zijn eerste ritzege én eerste roze trui.

Blij als een kind was Fernando Gaviria, zeker omdat zijn familie de hele Giro volgt. "Dat ik mijn succes samen met hen kan vieren, maakt het nog meer speciaal", aldus Gaviria in Het Laatste Nieuws. Hij zorgde voor een unicum.

"Ik Ben na Uran, Quintana en Chaves nog maar de vierde Colombiaan ooit die de roze trui mag dragen. Maar ik ben de eerste sprinter, dat zijn allemaal klassementsmannen." Hij bewijst dus dat Colombia niet enkel berggeiten produceert.

Ik denk dat Jungels dinsdag in het roze zal staan

-Fernando Gaviria

Nochtans twijfelde hij na de eerste ritten. "Ik had de benen niet om te presteren. Ofwel was ik niet goed genoeg, ofwel waren de anderen gewoon beter. Ik was teleurgesteld omdat ik in Colombia heel hard gewerkt had om klaar te zijn voor de Giro. En als het dan niet lukt, voel ik me schuldig voor de ploeg."

Die schaamte kan helemaal weg nu. "Mijn zege zal het moreel van de ploeg goed doen." Hij ziet wel een andere ploegmaat in het roze na de vierde rit. "Van de klassementsrijders staat Bob Jungels er het beste voor. Met zijn werk voor mij deed hij ook zijn eigen voordeel. Ik denk dat Jungels dinsdag in het roze zal staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties