Fernando Gaviria kan bij debuut beter doen dan Sagan, Lefevere denkt er het zijne van

Redactie
| 0 reacties
Fernando Gaviria kan bij debuut beter doen dan Sagan, Lefevere denkt er het zijne van
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fernando Gaviria is dankzij zijn twee ritzeges meteen ook een kanshebber om tijdens de slotceremonie in Milaan de puntentrui om de schouders te hebben. Patrick Lefevere ziet het als een unieke kans om te leren, maar er is ook een 'maar'.

Voor Gaviria is het zijn eerste Grote Ronde. Indien hij de puntentrui huiswaarts zou nemen, doet hij beter dan Sagan. Die kon in zijn eerste Vuelta in 2011 de puntentrui niet veroveren in Madrid en moest Mollema laten voorgaan. Patrick Lefevere ziet de Colombiaan de puntentrui graag veroveren.

"Maar niet ten koste van alles", maakt Lefevere een kanttekening in HNB. "We gaan onze ploeg er niet op kapot rijden. Al is zo'n trui verdedigen voor Fernando wel een unieke kans om veel te leren."

Derde ritzege of puntentrui?

Gaviria kan in deze Giro natuurlijk zijn hattrick nog vervolledigen. "Liever dan de puntentrui in Milaan? Dat wil ik niet zeggen", zegt Lefevere. "Die paarse trui is niet zo prestigieus als de groene trui in de Tour, maar heeft zeker zijn waarde. Alleen al het feit dat je dan elke dag op het podium mag staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties