Jong Belgische rondetalent heeft zelfs fans op Sicilië: "Nog wat jonger was natuurlijk ideaal geweest"

Redactie
| 5 reacties
Jong Belgische rondetalent heeft zelfs fans op Sicilië: "Nog wat jonger was natuurlijk ideaal geweest"

Elke dag geeft de jonge Belg Laurens De Plus zijn eigenzinnige mening over de Giro-rit in Het Nieuwsblad. Deze keer ging het vooral over het 'juichgebaar' van Luka Pibernik en de passage door Sicilië.

Pibernik was de pechvogel van de dag. De Sloveen van Bahrain Merida dacht dat hij gewonnen had en juichte een ronde te vroeg. "Maar dat kent elke coureur", opent De Plus. "Ik het bij de jeugd ook een keer meegemaakt. En voor Bahrain is het schone reclame, toch? Al hadden zij dat niet direct nodig: op Sicilië draaide alles rond Vincenzo Nibali."

De Haai van Messina is afkomstig van Sicilië. "Overal waar je reed, hoorde je zijn naam. Maar ik ben wel ­efkens geschrokken op dat eerste bergje vandaag: iemand hield een spandoek in de lucht met Laurens De Plus."

"Of het een fan was? Dat moet wel bijna, zeker? En het was niet mijn ma of zo, want mijn familie en vrienden komen pas in de laatste week. Het was een vrouw, een jaar of veertig. Nog wat jonger was natuurlijk ideaal geweest, maar om te beginnen vind ik dat toch al niet slecht", besluit de jonge renner van Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties