Sterke Jasper Stuyven breekt de ban nét niet voor België en wordt tweede in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Sterke Jasper Stuyven breekt de ban nét niet voor België en wordt tweede in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Jasper Stuyven heeft de zesde etappe in de Ronde van Italië net niet gewonnen. In een sprint met drie werd de Vlaams-Brabander afgetroefd door Silvan Dillier (BMC).

Vijf renners kozen al snel het hazenpad in de zesde etappe. Daarbij één Belg: Jasper Stuyven. Hij kreeg het gezelschap van zijn jonge ploegmaat Pedersen, Dillier, Pöstlberger (die de eerste Giro-rit op zijn naam schreef) en Andreetta. Het vijftal reed goed rond en verzamelde een comfortabele voorsprong.

Met nog 20 kilometer te gaan was de voorsprong nog altijd om en bij de 3 minuten. Toen al was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Pedersen haalde alles uit de kast en had zijn laatste inspanning voor Stuyven voltooid. Hij haakte af vooraan.

Stuyven probeert

Even later trok de Leuvenaar met nog 5,5 kilometer te gaan vol door. Enkel Dillier en Pöstlberger konden de renner van Trek-Segafredo volgen, ook Andreetta moest de rol lossen.

Het werd een sprint met drie. Dillier ging als eerste aan, Stuyven zat goed op het wiel. Onze landgenoot probeerde er nog over te komen, maar moest het hoofd buigen voor de sterke Zwitser en werd tweede. Het roze blijft bij Bob Jungels van Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties