Lange ritten eisen hun tol bij De Plus: "Mijn zitvlak weet ervan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Lange ritten eisen hun tol bij De Plus: "Mijn zitvlak weet ervan"

Laurens De Plus beleeft zijn eerste Giro en geniet duidelijk met volle teugen. Met al een aantal overwinningen én twee truien in de ploeg zou je uiteraard voor minder tevreden zijn.

Quick-Step liet de vroege vlucht dan wel rijden, helemaal rustig was het niet gisteren. "Een rit van 220 kilometer, nog eens drie kilometer van de bus naar de start, zeven kilometer neutralisatie, na de rit nog eens vier kilometer tot aan het hotel. Dat is alles samen een hele lange dag in het zadel. En dat ook nog eens bij een temperatuur van meer dan dertig graden", aldus De Plus in Het Nieuwsblad.

Ik moest in Jungels zijn wiel plakken om hem uit het gewring te houden, maar was hem kwijt

"Ik zal niet in detail treden, maar mijn zitvlak weet ervan." Toch blijft hij ervan genieten. “Zeker. Vandaag mochten we als beste ploeg alweer het podium op. Leuk, al stonk het wel een beetje naar zwavel vandaag, met die thermen in de buurt. Het was gewoon een stressdagje: ik moest in het wiel te plakken van Bob Jungels, om hem zo uit het gewring te houden."

"Maar in de laatste drie kilometer was ik hem kwijt. Dan ben je toch blij als hij in één stuk over de meet komt", klonk het opgelucht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties