Alles voor de veiligheid: Stuyven en co. met... achterlicht in tijdrit

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Alles voor de veiligheid: Stuyven en co. met... achterlicht in tijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerpeloton werd de laatste weken en maanden opgeschrikt door heel wat ongevallen in koers én op training. Trek-Segafredo wou de veiligheid in de Giro nog eens onder de aandacht brengen.

Zo kwamen Stuyven en co. vandaag met een rood achterlicht aan de start. "Overdag valt het licht enorm op", aldus Jasper Stuyven aan Sporza. "80 procent van de ongevallen met fietsers gebeurt overdag. Auto's merken ons niet altijd op, met dit licht wil de sponsor nog eens extra in de schijnwerpers zetten dat we inspelen op veiligheid."

Veiliger gevoel

Bontrager verdeelt de lichten, die Stuyven ook op trainingstochten wat veiliger doen voelen. "Zeker op miezerige dagen. Je merkt dat auto's dan in een bredere bocht rond jou rijden. Als het lichtje opstaat, dan voel ik me iets veiliger."

Deze tijdrit was dan ook een ideale mogelijkheid om het probleem aan de kaak te stellen. "We beseffen dat dit het gepaste moment is om de aandacht nog eens te vestigen op de veiligheid. In een rit in lijn zou de UCI het niet toestaan. Het zou ook een beetje vervelend zijn voor de renners achter ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties