Belgische kampioen mag niet voluit gaan in Giro: "Ik toon begrip"

Redactie
| 25 reacties
Belgische kampioen mag niet voluit gaan in Giro: "Ik toon begrip"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tijdrit die vandaag op het menu staat in de Ronde van Italië is er eigenlijk één op maat gemaakt van Victor Campenaerts, de Belgische kampioen in die discipline. Maar orders zijn orders, de renner van LottoNL-Jumbo mag niet voluit gaan.

Het grote doel van LottoNL-Jumbo in deze Ronde van Italië blijft een podiumplek voor Steven Kruijswijk. En daar moet dus alles voor wijken. Dat is dus ook de reden waarom Campenaerts zijn tricolore trui niet volledig mag showen. Hij kan immers te veel krachten verspillen die hij moet gebruiken om Kruijswijk bij te staan.

"Ik heb er vrede mee genomen", citeert HLN Campenaerts. "Natuurlijk is dat een beslissing van de ploegleiding. Een tijdrijder pur sang zoals ik zal zelf nooit vragende partij zijn om niet voluit te gaan. Maar ik toon begrip. De Giro is dit jaar hét hoofddoel van het team én van Steven Kruijswijk. Belangrijker dan de Tour zowaar."

"In december wisten we al dat élke renner hier in dienst van Steven zou rijden"

En dus wist de nationale kampioen tijdrijden waar hij aan toe was. "In december wisten we al dat élke renner hier in dienst van Steven zou rijden. Een beslissing die genomen is na wat vorig jaar is gebeurd", doelt hij op het missen van het podium van de Nederlander. "Van winnen werd niet gesproken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties