Van der Poel spreekt zich uit over (mogelijk) nieuw team: "Voor mij is dat de beste ploeg van het moment"

Redactie
| 8 reacties
Van der Poel spreekt zich uit over (mogelijk) nieuw team: "Voor mij is dat de beste ploeg van het moment"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voorlopig doet Mathieu Van der Poel nog zijn ding in het veldrijden, maar het is niet uitgesloten dat hij in de toekomst steeds vaker op de weg zal te zien zijn. De Nederlander droomt ervan om deel te nemen aan de klassiekers in het voorjaar, en wie weet rijdt hij straks wel voor een andere ploeg.

Zo sprak Van der Poel zich tijdens een interview met WielerFlits uit over een mogelijke overstap naar een ander team. De Belgische formatie Quick-Step Floors mag bijvoorbeeld altijd eens aankloppen bij de veldrijder.

Quick-Step en FDJ

“Voor mij is dat de beste ploeg van het moment”, zegt Van der Poel over Quick-Step. “Vooral omdat ze op alle vlakken meedoen en met heel veel verschillende renners en verschillende nationaliteiten. Dat vind ik een groot pluspunt. Voor mij zou het de beste ploeg zijn om op dit moment over te stappen.”

Ook de Franse ploeg FDJ is een optie voor Van der Poel: “Ze zijn altijd gesoigneerd. Maar ook door Marc Madiot. Ik vind het vooral mooi dat hij zijn eigen visie heeft en op basis daarvan zijn koers bepaald. Dat maakt het leuk om voor zo’n ploeg te rijden.”

Niet naar LottoNL-Jumbo

Voor het Nederlandse team LottoNL-Jumbo ziet Van der Poel zich dan weer niet meteen rijden. “Dat is niet direct een ploeg waar ik iets voor voel of waar ik voor zou willen rijden. De prestaties zijn dit jaar ook nog niet echt super geweest. Dat wil natuurlijk niet altijd iets zeggen. Maar daar zie ik mezelf gewoon niet voor rijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties