37-jarige landgenoot kende in 2011 hoogdag met winst in de Ronde van Vlaanderen, maar... "De fiets mis ik totaal niet"

Redactie
| 2 reacties
37-jarige landgenoot kende in 2011 hoogdag met winst in de Ronde van Vlaanderen, maar... "De fiets mis ik totaal niet"
Foto: © SC

In april 2011 verwezenlijkte de inmiddels door hartproblemen gestopte Nick Nuyens zijn grote droom. Hij won de Ronde van Vlaanderen. Eind 2014 hing hij de fiets aan de haak, maar de fiets zelf mist hij niet.

"De fiets mis ik totaal niet", aldus Nuyens. "Pas enkele weken geleden heb ik voor het eerst weer wat getraind. Ik kon moeilijk onvoorbereid op het afscheid van Tom Boonen verschijnen. Dat zal te maken hebben met de manier waarop ik ben gestopt. In 2012 brak ik mijn heup. Ik ben nadien nooit meer op niveau geraakt. Dat was frustrerend."

"Wat ik wel mis, is het gevoel van een overwinning"

En dan is ook de motivatie nog ver te zoeken. "Ik ben in die periode mijn goesting kwijtgeraakt. En dan was er nog die hartoperatie dat laatste jaar. Wat ik wel mis, is het gevoel van een overwinning", bekent Nuyens in De Zondag.

De laatste tijd is Nuyens vooral bezig met een nieuw klassement en zijn eigen wielerteam. "Ik heb al mooie dingen kunnen realiseren sindsdien. Een eigen team, de Napoleon Games Cup, maar niets voelt zoals een overwinning. Dat piekt soms wel, meer en meer zelfs. Je beseft dat dat gevoel nooit meer terugkomt", besluit Nuyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties