De Ronde van Californië zit erop, maar wereldkampioen Sagan blijft toch nog twee weken in de VS

Redactie
| 0 reacties
De Ronde van Californië zit erop, maar wereldkampioen Sagan blijft toch nog twee weken in de VS

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan heeft in de Ronde van Californië zijn eerste wedstrijdkilometers sinds de klassiekers gereden. De Slovaak won er één rit, maar zal nog twee weken langer in de VS blijven.

Sagan zal van zijn reis naar Amerika gebruik maken om er nog een hoogtestage in te plannen. "Het was hier plezant de voorbije dagen", citeert Sporza de Slovaak. "Vooraf wist ik niet wat deze koers zou geven omdat het me toch een beetje aan koersritme ontbrak en omdat ik ook enkele dagen op grote hoogte had getraind."

"Ik heb andermaal de groene trui, ik ben tevreden"


​Met een ritzege - zijn 16e al in Californië - was de Amerikaanse rittenkoers toch geslaagd. "Maar ik ben blij, ik heb een ritzege op zak. We hebben gekoerst in mooie landschappen, het publiek was talrijk en enthousiast en de wedstrijd verliep goed. Ik heb andermaal de groene trui, ik ben tevreden."

"De komende twaalf dagen gaat hij op hoogtestage in Utah", legt Gabriele Uboldi van BORA-hansgrohe uit. "Peter heeft in het verleden al vaker hoogtestages gedaan in de VS, telkens met goed resultaat. Hij krijgt er ook het gezelschap van zijn echtgenote en kan er zich in alle rust voorbereiden op het tweede deel van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties