Het kan niet meer op voor Quick-Step Floors, opnieuw ritwinst in de Giro d'Italia

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Het kan niet meer op voor Quick-Step Floors, opnieuw ritwinst in de Giro d'Italia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 15e etappe in deze Giro d'Italia is gewonnen door Bob Jungels. De Luxemburger was na een soort mini-Ronde van Lombardije de snelste van een groepje met de favorieten.

De rit naar Bergamo was er een met een verschroeiend tempo in de eerste twee uren. Het peloton ging met een rotvaart richting de Italiaanse stad, waardoor een vlucht het erg moeilijk had om voorop te geraken. Uiteindelijk was Pierre Rolland de laatste van een aanvallend groepje die gegrepen werd.

In een zinderende finale trok ex-roze trui Bob Jungels als eerste vol door. Vincenzo Nibali liet niet begaan en kwam samen met Pozzovivo aansluiten. Ook de andere favorieten, waaronder leider Tom Dumoulin en Nairo Quintana, lieten zich niet verrassen.

Jungels verrast

Witte trui Jungels trok opnieuw door, maar leek vooral tijd pakken met het oog op het jongerenklassement. Het werd een sprint met een tiental renners en daarin toonde Jungels zich de snelste. De Luxemburger bleef Nairo Quintana en Thibaut Pinot voor.

Quintana pakte dankzij zijn tweede plaats 6 bonificatieseconden en komt zo een klein beetje dichter bij roze trui Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties