Strijdvaardige Quintana staakt de strijd zeker nog niet én bedankt 'Gentleman Dumoulin'

Redactie
| 5 reacties
Strijdvaardige Quintana staakt de strijd zeker nog niet én bedankt 'Gentleman Dumoulin'

Voor de start was hij de topfavoriet voor winst in de Giro d'Italia, maar het ziet er - letterlijk - minder rooskleurig uit op de derde rustdag voor Nairo Quintana. Hij telt een achterstand van 2'41" op Tom Dumoulin, maar geeft de strijd zeker niet op.

"Het is niet de eerste keer dat me dit overkomt", aldus Quintana. "In andere wedstrijden draaide het daarna dan wel goed uit, in andere dan weer niet. Ik zal strijd blijven leveren tot het eind. De eerste vijf dagen spelen nu in mijn voordeel. Tom heeft getoond dat hij heel sterk is en het is geen verrassing voor mij dat hij het roos draagt."

Maar van opgeven is er geen sprake bij de Colombiaan. "Ik ben ervan overtuigd dat we onze sterkte moeten uitspelen en moeten proberen om tijd terug te nemen om deze Giro alsnog te winnen. Ik geloof nog in mijn kansen en, iedereen weet en heel vaak wordt dat ook door anderen dan mezelf gezegd, in de derde week kom ik meestal sterker voor de dag", citeert HLN Quintana.

'Gentleman'

Quintana kwam zondag ten val, Dumoulin wachtte op de Movistar-renner. "Ik apprecieer ook het gebaar van Dumoulin die de wedstrijd even neutraliseerde. Natuurlijk, we zouden er ook in geslaagd zijn om terug te keren zonder dat gebaar, maar het had ongetwijfeld meer krachten gekost. Hij toonde zich een ware gentleman en ik wil hem daar graag nog even voor bedanken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties