5 jaar geleden verwezenlijkte Belg het onmogelijke op de Stelvio: "Uit miserie heb ik een paar trappisten opengetrokken"

Redactie
| 4 reacties
5 jaar geleden verwezenlijkte Belg het onmogelijke op de Stelvio: "Uit miserie heb ik een paar trappisten opengetrokken"

In 2012 schreef onze landgenoot Thomas De Gendt geschiedenis in de Giro d'Italia. In de etappe naar de moordende Stelvio, waar ook de renners vandaag over moeten, won de 30-jarige Waaslander en zo legde hij de basis voor zijn derde plek in de eindstand.

De Gendt was voor de rit nog een nobele onbekende die 8e stond in het klassement, maar na 7 uur afzien won hij de rit naar de Stelvio. "Na de rit was er voor alle renners uit de top tien een helikopter voorzien die hen naar het hotel zou brengen. Behalve voor mij. Ze gingen ervan uit dat ik door het ijs zou zakken", bekent hij in HLN.

"En dus moest ik met de bus naar het hotel. Ik kwam aan om 23 uur. Uit miserie heb ik een paar trappisten opengetrokken", lacht de Lotto Soudal-renner. "Ik had die wel verdiend, vond ik. De kok van de ploeg is ook nog in actie geschoten: hij heeft een pizza prosciutto en een pizza hawaï gebakken."

"De kok van de ploeg heeft nog een pizza prosciutto en een pizza hawaï gebakken"

En dan moest de slottijdrit nog komen. Ook daarin ging het goed voor De Gendt. "Na de tijdrit was ik derde. Ik werd vijfde in de tijdrit en was daarmee een van de beste van de klassementsrenners."

"In de stand sprong ik nog over Scarponi. Weet je, ik moet eerlijk zijn: in die Giro zaten de omstandigheden mee. Er deden geen Contador, Wiggins of Froome mee. Rodriguez en Hesjedal waren niet de absolute toppers, Basso en Scarponi waren al op hun retour, Uran en Henao waren nog jong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties