Van Aert wil meer op de weg proberen: "Ik wil een carrière als Van der Poel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Van Aert wil meer op de weg proberen: "Ik wil een carrière als Van der Poel"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert zet in de Baloise Belgium Tour opnieuw in op het klassement én de tijdrit. De veldrijder vindt dat hij het nú als wegrenner moet proberen, niet wanneer het te laat is.

“Zo'n carrière als de papa van Mathieu van der Poel spreekt me erg aan", aldus Van Aert in Het Nieuwsblad. "Het is nu dat ik het tussendoor op de weg moet proberen. Niet als ik 30 ben.” We kunnen de veldrijder niet anders dan gelijk geven.

Ook al zijn anderen pessimistisch over zijn plan om na het WK door te trekken naar de klassiekers. "Stybar dacht dat het niet lukt om door te trekken na het WK. Hij wou het zelf eens proberen, maar hij heeft het uiteindelijk in 2012 niet gedaan omdat hij te moe was."

Stybar deed het in 2012 niet omdat hij te moe was

Voorbereiding is alles. "Voor je de winter ingaat, moet je weten hoe je het gaat doen. Ik zou het geen tegenslag vinden indien ik tiende word in de Ronde. Ik ben wel blij dat ik nog niet de keuze moet maken die Styby moest maken. Ik wil volgend jaar een derde keer wereldkam­pioen veldrijden worden."

"Ik wil ook na de klassiekers weten of het zinvol is om te blijven dromen van Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen. Daar is niets mis mee. Ik ben blij dat ik het nu kan doen.” Vóór hij dertig is, dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties