Fenomenale Mathieu van der Poel klopt Philippe Gilbert en Wout Van Aert in tweede rit Ronde van België

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 37 reacties
Fenomenale Mathieu van der Poel klopt Philippe Gilbert en Wout Van Aert in tweede rit Ronde van België
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede etappe in de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Mathieu van der Poel. De Nederlander, die na vandaag afscheid neemt van de wedstrijd om te gaan mountainbiken, was sneller dan Philippe Gilbert en Wout Van Aert na een sprint met een select groepje.

Alexander Geuens, Rob Leemans, Brian van Goethem en groene trui Kenneth Vanbilsen waren de vier vluchters die al snel in de aanval trokken. Het viertal kreeg een voorsprong van om en bij de 5 minuten, maar met de finale (met onder meer de Kemmelberg) in het vooruitzicht, werden de aanvallers ingerekend.

Op de Kemmelberg werd het verschil gemaakt. Philippe Gilbert trok stevig door, er ontstond een mooie kopgroep met onder meer ook Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Tiesj Benoot, Oliver Naesen, Jelle Vanendert en Maarten Wynants. De samenwerking zat goed en de voorsprong ging al snel richting de minuut.

Van der Poel oppermachtig

Trek-Segafredo had de boot gemist en moest in de achtervolging. De voorsprong slonk naar een halve minuut op enkele kilometers van de finish. Maar de kopgroep hield stand en het werd een sprint.

Van Aert ging als één van de eersten aan, maar aan de andere kant dook van der Poel nog op, die gemakkelijk Gilbert en de wereldkampioen veldrijden achter zich hield.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties