Jongste Belg in de Ronde van Italië toont zich opnieuw: "Ik wilde eigenlijk niet mee zijn in de vlucht van de dag"

Redactie
| 3 reacties
Jongste Belg in de Ronde van Italië toont zich opnieuw: "Ik wilde eigenlijk niet mee zijn in de vlucht van de dag"

Voor de tweede dag op rij trok de jongste der Giro-Belgen in de aanval. Laurens De Plus zat - zonder dat hij het écht wou - plots mee in de ontsnapping van de dag en werd uiteindelijk 14e.

De Plus toonde zich al in de rit van dinsdag over de Mortirolo en de Stelvio, maar ook woensdag trok hij in de aanval. "Ik wilde eigenlijk niet mee zijn in de vlucht van de dag", deed de jonge Oost-Vlaming zijn verhaal. "Maar plots reed er 40 man weg en ben ik toch meegegaan."

"Waarom niet, dacht ik. In de finale hebben we de kaart van Dries (Devenyns) getrokken, jammer dat het niet gelukt is", vervolgt de renner van Quick-Step Floors in Het Nieuwsblad. "Gisteren voelde ik me heel slecht, vandaag was het slechts iets beter."

"Voor het eerst in mijn carrière ga ik me in de grupetto zetten in een Grote Ronde"

Zijn eerste Grote Ronde begint duidelijk te wegen. "Ik ben nog niet hersteld van al die zware etappes, vandaag hebben we toch ook alweer zes uur op de fiets gezeten en dat begint zich te wreken. Morgen in de koninginnenrit ga ik zeker niet aanvallen: voor het eerst in mijn carrière ga ik me in de grupetto zetten in een Grote Ronde", aldus De Plus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties