Lof voor Mathieu van der Poel van Philippe Gilbert: "Hij is een groot talent"

Redactie
| 5 reacties
Lof voor Mathieu van der Poel van Philippe Gilbert: "Hij is een groot talent"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert moest enkel Mathieu van der Poel voor zich dulden in de tweede rit van de Ronde van België. De renner van Quick-Step Floors kreeg wel de rode leiderstrui als troostprijs.

Gilbert voerde zelf de forcing op de Kemmelberg, op zo'n 40 kilometer van de streep. "Ineens waren we weg met een kleine groep", legde Philippe Gilbert na de rit uit bij Sporza. "Ik had niet echt gekeken hoe dat kwam, maar de organisatie was goed."

De Waal moest uiteindelijk enkel van der Poel voor zich dulden. "Ik had in de sprint veel hulp van Vermote, maar plots kwamen Van Aert en Van der Poel heel snel vanachter. Toen was het al gedaan. Of ik het jammer vind om van hem te verliezen? Van der Poel is een groot talent."

'Morgen zal ik mijn leiderstrui wel proberen te verdedigen"

"Voor mij is dit ook mijn eerste koers na een lange blessure. Het is al mooi geweest. Mijn vorm is nog niet top, maar wel goed. Morgen zal ik mijn leiderstrui wel proberen te verdedigen. Ik heb toch al wat tijd kunnen pakken op Tony Martin en tegen hem telt elke seconde", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties