Mathieu van der Poel vraagt begrip: "Dit is een uitzonderlijke situatie"

Redactie
| 33 reacties
Mathieu van der Poel vraagt begrip: "Dit is een uitzonderlijke situatie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De rit van donderdag in de Baloise Belgium Tour is meteen ook de laatste voor veldrijder Mathieu van der Poel. De Nederlander van Beobank-Corendon stapt na de rit van donderdag uit de koers om vrijdag richting Albstdt te vertrekken voor de Wereldbeker mountainbike.

Zondag staat in Albstadt de tweede manche van de Wereldbeker mountainbike op het programma. In de eerste manche van vorige zondag eindigde Mathieu van der Poel knap 8e. En dat zorgt ervoor dat de Nederlander komende zondag vanop de eerste rij mag starten.

Eerste rij

"Het is voor mij een unieke kans om een Wereldbeker van op de eerste rij te mogen starten", laat van der Poel weten bij zijn team. "Normaal gezien stond Albstadt niet op het programma, maar dit is een uitzonderlijke situatie."

Na onderling overleg met de organisatie kwam er een oplossing uit de bus. "De organisatie van de Baloise Belgium Tour staat begripvol tegenover het sportieve belang van zondag en in onderling overleg zijn we dan tot deze oplossing gekomen. En daarvoor wil ik de organisatie graag bedanken", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties