Niels Albert uit zijn ongenoegen: "Waarom zij niet en hij wel?"

Redactie
| 20 reacties
Niels Albert uit zijn ongenoegen: "Waarom zij niet en hij wel?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ploegleider Niels Albert moest met zijn team Veranda's Willems-Crelan met één renner minder starten in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. Dries De Bondt werd uit de koers genomen na het incident met het fietspad.

Niels Albert begrijpt de beslissing van de jury ergens wel. "Reglement is reglement. Dat is jammer voor onze ploeg", doet Albert zijn verhaal bij Sporza. "Dries rijdt op het fietspad en er waren geen verzachtende omstandigheden. Dan is een uitsluiting het logische gevolg."

Maar de ploegleider vraagt zich wel af waarom enkel De Bondt werd uitgesloten. "Het is alleen jammer dat ik enkele kilometers verder 15 à 20 renners ook over een afgescheiden fietspad binnendoor zag rijden. Het is moeilijk te begrijpen waarom zij niet uitgesloten werden en Dries wel. De regels zijn er voor iedereen."

"Als pakweg Philippe Gilbert over het fietspad rijdt, moet hij er ook uit"

"Het zou me wel verbazen mochten er de volgende dagen geen renners meer uitgesloten worden. Ik hoop dat de regels worden toegepast, zonder naar grote namen te kijken. Als pakweg Philippe Gilbert over het fietspad rijdt, moet hij er ook uit", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties