Pechvogel Theuns niet ongehavend uit de strijd, Planckaert onder het mes

Redactie
| 0 reacties
Pechvogel Theuns niet ongehavend uit de strijd, Planckaert onder het mes

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in de Ronde van België leverde al meteen tal van slachtoffers op na een valpartij. Edward Theuns was één van de bekendste namen die kennis maakte met het asfalt. De jonge Edward Planckaert liep dan weer een breuk op.

De 22-jarige Edward Planckaert heeft bij een valpartij zijn sleutelbeen gebroken. "In het ziekenhuis van Knokke werd eerst gesteld dat er geen operatieve ingreep nodig zou zijn", zegt ploegleider Walter Planckaert. "Maar na nader medisch onderzoek en beraadslaging met onze medische staf werd dan toch beslist om Edward vandaag te laten opereren."

Op de rollen

"Normaal gezien moet hij binnen vijf dagen weer op de rollen kunnen rijden en zal hij slechts een beperkte periode inactief zijn", aldus Planckaert. Ook Edward Theuns kwam in de slotfase zwaar ten val. Nog niet zo lang geleden werden er bij de Oost-Vlaming nog wat plaatjes uit zijn lichaam gehaald, maar de schade valt mee.

"Hij heeft serieuze schaafwonden opgelopen over het hele lichaam", aldus Dirk Demol (Trek-Segafredo) bij HLN. "Zijn rechterschouder werd zwaar geraakt, maar Theuns wil toch starten. Afwachten hoe hij de rit zal verteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties