Van der Poel verlaat Ronde van België in stijl: "Die kans krijg ik misschien maar één keer in mijn leven"

Redactie
| 32 reacties
Van der Poel verlaat Ronde van België in stijl: "Die kans krijg ik misschien maar één keer in mijn leven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft in stijl afscheid genomen van de Ronde van België. De Nederlander verlaat de Baloise Belgium Tour met een ritzege en was daar achteraf erg tevreden mee.

Van der Poel liet in een sprint met een kleine groep Philippe Gilbert en Wout Van Aert achter zich. "Ik ben enorm blij met deze zege", reageerde van der Poel bij Sporza. "Ik wist dat ik maar twee dagen zou meedoen en ik had mijn zinnen op deze etappe gezet. Ik voelde dat ik nog een versnelling in de benen had en ik wist dat ik Gilbert zou moeten afhouden."

Op de Kemmelberg werd het verschil gemaakt. "Ik wist dat het een klim was die mij moest liggen. Het was redelijk hectisch, de ploeg heeft goed werk geleverd voor mij. Daarna was het volle bak met die groep tot aan de meet. Eerst was de groep nog te groot, maar daarna zat de samenwerking goed."

"Een teken dat we het niet slecht doen op de weg, hé"

Met twee veldrijders in de top drie hebben de cyclocrossers opnieuw een sterke prestatie afgeleverd. "Een teken dat we het niet slecht doen op de weg, hé", lachte van der Poel. "Het is moeilijk om deze Ronde te verlaten, zeker omdat de vorm heel goed is. Maar die kans om in Albstadt vanop de eerste rij te starten, krijg ik misschien maar één keer in mijn leven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties