Wedstrijdjury verdedigt zich: "Hopelijk beseffen de renners nu dat het zo niet kan"

Redactie
| 10 reacties
Wedstrijdjury verdedigt zich: "Hopelijk beseffen de renners nu dat het zo niet kan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veranda's Willems-Crelan stond in de tweede rit van de Ronde van België met een renner minder aan de start. Dries De Bondt mocht niet starten omdat hij in de openingsrit van het fietspad gebruik had gemaakt.

Een beslissing waar veel kritiek op kwam, zeker omdat het de eerste keer was dat een renner uitgesloten werd. "We zijn al heel lang bezig met veiligheid in het peloton", vertelt wedstrijdcommissaris Luc Geysen bij Sporza. "We hebben serieuze klappen gehad en we moeten daar aan werken. We moeten strenger optreden."

Geen Dries De Bondt meer in de Baloise Belgium Tour

"Op de briefing vooraf hadden we al gewaarschuwd dat we dat zouden doen. Toch zagen we in het begin van de rit nog renners die op het fietspad reden. We hebben dan via de koersradio nogmaals benadrukt dat we streng zouden zijn. Alle ploegleiders en renners waren dus op de hoogte", klinkt het.

Maar De Bondt riskeerde zich toch aan het fietspad, met het gekende gevolg. "Toen we in de finale een renner toch over een afgescheiden fietspad zagen rijden, hebben we unaniem beslist om hem uit de wedstrijd te nemen. Het is is voor ons niet plezant om zo'n beslissing te nemen. Maar hopelijk beseffen de renners nu dat het zo niet kan", aldus Geysen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties