Landa wint bewogen Giro-rit, Dumoulin meermaals in de problemen en verliest roze

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Landa wint bewogen Giro-rit, Dumoulin meermaals in de problemen en verliest roze
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Giro kregen we in de op twee na laatste rit volle oorlog voor het klassement. Tom Dumoulin kwam meermaals in de problemen, zowel fair als onfair.

Een lange vlucht kleurde de rit, daarin zaten met Devenyns en Van Den Broeck twee Belgen. Maar de vlucht haalde het niet tot het einde. Intussen kregen we in het peloton een wel heel lelijke streek. Tijdens een plaspauze van Dumoulin gingen Quintana en Nibali aanvallen.

Dumoulin zal nu wel minder spijt hebben van zijn woorden van gisteren en nóg kwader zijn op zijn twee concurrenten. Het werd lang achtervolgen, maar het peloton van Dumoulin kreeg het gat toch terug dicht gereden.

Dumoulin zal zich toch geënerveerd hebben in dat akkefietje en dat is nooit goed. Op de slotklim moest hij zijn concurrenten laten gaan. Landa kwam als eerste binnen en pakte een mooie zege, maar de echte strijd speelde zich daarna af.

Secondenspel

Want ook Quintana en Nibali waren niet top. Pinot deed nog de beste zaak in het algemeen klassement, maar Quintana pakt alvast de leiderstrui over. Bovenin is het nu een secondenspel, maar schrijf Dumoulin nog niet af. Er komt immers nog een slottijdrit als hij de bergen morgen overleven kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties