19-jarige Belgische wielrenner in coma: "Het lijkt wel alsof we vervloekt zijn"

Redactie
| 31 reacties
19-jarige Belgische wielrenner in coma: "Het lijkt wel alsof we vervloekt zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ellende lijkt maar niet op te houden. Opnieuw is er een ongeval gebeurd met een wielrenner na een aanrijding. De 19-jarige renner Seppe Pappijn ligt sinds donderdag in een coma.

Pappijn ging naar het Waalse Wodecq om er een wedstrijd te rijden voor beloften en elite zonder contract. Bij de opwarming liep het mis. De renner uit Avelgem werd gegrepen door een terreinwagen. Pappijn verloor het bewustzijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Doornik. Het verdict was een hersenbloeding.

Pappijn ging donderdagavond al onder het mes. "Sindsdien is hij stabiel, maar wordt hij in een kunstmatige coma gehouden", aldus moeder Kathleen Vanmarcke in HLN. "Het is nog maar de vraag hoe Seppe er zal uitkomen. De eerste 48 uur zijn cruciaal, maar het kan nog 20 dagen duren eer we zeker zijn wat hij zal overhouden."

'Vervloekt'

"Het lijkt wel alsof we vervloekt zijn", vervolgt de mama. "Mijn man liep in oktober een sleutelbeenbreuk op toen hij aangereden werd op de fiets. Zelf raakte ik vorige maand nog betrokken bij een ongeval toen ik aan het rijden was met mijn tijdritfiets, gelukkig zonder erg. Maar dit is een complete nachtmerrie", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties